Grafik Tasarımcılar İçin 5 Portföy Tasarlama Yöntemi

Portfolyo işi önemli. Kendileri yeteneklerinizin vitrini olur. Haliyle bir grafik tasarımcının yeteneklerini göstermesi için CV yeterli gelmeyebilir. Şimdiye kadar yapılan çalışmaların en iyilerini gösterebilmek için bir portfolyoya sahip olmanız gerekiyor. Çiçeği burnunda tasarımcılardansanız ya da artık yenilik istiyorsanız projelerinizi farklı portfolyo hazırlama yöntemleriyle kanıtlama zamanı geldi!

İnternet Diye Bir Şey Yapmışlar, Çok İyi

İnternetin hayatımız, kariyerimiz, kişisel ihtiyaçlarımız için yaptığı güzelliklere değinmeden hemen portfolyo hazırlama işindeki yetkinliğinden bahsedelim. İnternet üzerinden hazırlanan portfolyo, geniş kitleler tarafından fark edilebilir. Kullanıcı dostu, cazip bir yazılımla yeteneklerinizi kendi portfolyo sitenizde göstermeniz mümkün. Böylece teknolojiyi takip eden, yenilikçi yönünüzü de göstermiş olursunuz. Dikkat çeken bir web sitesinden ziyade kullanımı kolay ve anlaşılır bir tasarım yaratsanız iyi olur. Sitenin karmaşıklığından işleri görememe gibi problemler yaşanmasın.

Web Sitesi Yoksa En Olmadı PDF

Eğer portfolyo sitesinin fazla masraflı bir yol olduğunu düşünüyorsanız, PDF portfolyo da sizin için pratik bir çözüm. Çoğu kişinin bilgisayarında PDF okuyucusu bulunuyor. Bu yüzden çalışmalarınızı herkese kolayca ulaştırabilirsiniz. PDF portfolyo örneklerine bir göz atın deriz. İyi ki varsın PDF!

Garantici Bünyelere Broşür

İnternetten bu kadar bahsedince, broşür tasarlamak kulağa geleneksel bir yöntemmiş gibi gelebilir. Fakat broşür portfolyo fiziksel bir kaynak olduğu için müşteriler tarafından etkili olur. Online portföyünüzün yanında, yaratıcı bir broşür çalışmanızın da olması önemli. Çünkü yaratıcılık bazen pikselleştiğinde kaybolabilir.

Düzenli ve Kolay Bir Yöntem: Kitapçık

Tıpkı broşürler gibi somut bir etki gösteren kitapçıklar, projelerinizin tek tek gösterilmesinde etkili olur. Ekonomik bir portfolyo hazırlama yöntemi olan kitapçıklar, dizin halinde düzenli olarak projelerinizi gösterir. Kitapçığınızı, “Tasarlasam kitap olur.” esprilerini beyninizden uzak tutarak müşterilerinize, aday olduğunuz iş görüşmelerine veya okulunuza gönlünüz rahat bir şekilde sunabilirsiniz.

Bonus: Kartvizit

Kartvizit, ticaretin en olmazsa olmaz elemanı. Tabii ki bir kartvizit tasarımına portfolyonuzu sığdırmanızdan bahsetmiyoruz. Bunu sadece işlerinizi pazarlamanın bonus yolu olarak görebilirsiniz. Üzerinde iletişim bilgilerinizin de bulunduğu bir kartvizit oluşturun ve portföyünüze erişilebilecek adresleri eklemeyi unutmayın.