Pantone Yılın Rengi 2021

yılın pantone rengi 2021

2021 Yılının Pantone Rengi Belli Oldu.

2020 yılı hepimiz için zor bir sene olurken global renk otoritesi Pantone, 2021 yılını en iyi yansıtacak rengi açıkladı.

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray ve PANTONE 13-0647 Illuminating

Açıklamada ilk kez 2 renk seçildiği belirtildi. Gün ışığıyla aydınlanan günün iyimser vaadiyle daha derin ve düşünceli duyguları birleştiren, istek uyandıran iki bağımsız renk... Illuminating, canlılık ile ışıldayan parlak ve neşeli, güneşin enerjisini yansıtan bir renk, Ultimate Gray ise kuvvetli bir temel ve güvenin simgesidir. Sahildeki taşların renkleri ve yıpranmış görünümü zamana karşı koyma yeteneğini vurgulayan doğal unsurlar, Ultimate Gray sakinlik, kararlılık ve esneklik duygularını temsil eder.

PANTONE Başkan Yardımcısı Laurie Pressman yaptığı açıklamada “Yılın Pantone Rengi, küresel kültürümüzde olup biteni yansıtıyor ve insanların o rengi arayışlarında karşılık bulacağını umduklarını ifade ediyor.” diyerek ekledi. “Toplum, rengi kritik bir iletişim biçimi, düşünceleri ve fikirleri sembolize etmenin bir yolu olarak görmeye devam ederken, bir çok tasarımcı ve marka etkileşim kurmak ve bağlantı kurmak için renk dilini benimsiyor.”" açıklamasında bulundu. Bu iki rengin bir yıl boyunca dekorasyondan modaya, mücevherden tasarıma pek çok alanda etkili olması bekleniyor.