En İyi Roll Up Banner Baskı Tasarımları İçin 5 İpucu

Roll Up Banner firmanızı bir sergi veya fuar öne çıkarmak için önemli bir araçtır. Ayrıca mağazalarınızda, satış yaptığınız tüm iç ve dış ortamlarda müşterileriniz üzerinde pozitif etkiler bırakarak markanızın imajına büyük bir katkı sağlayabilirsiniz. Doğru mesajı güzel bir tasarımla verebilirseniz satışlarınızı arttırabilir, marka imajınızı çok daha üst noktalara taşıyabilirsiniz.

Bu yazımızda etkili bir Roll Up Banner tasarımının nasıl olması gerektiğiyle alakalı 5 ipucunu sizinle paylaşıyor olacağız.

1. Logonuzu En Üstte Konumlandırın

İnsanlar eğilim olarak tek parça halindeki bir görseli incelemeye en üst kısmından başlarlar. Ayrıca insan psikolojisi gereği ilk görülen/okunan kısımlar hafızamızda daha kalıcı olur. Ulaştığınız kitlenin ilk aklında kalan şeyin logonuz sonra da sloganınız olması marka imajınız için size büyük bir avantaj sağlar.

2. Tasarımınızı Oluştururken Hep Soldan Sağa Doğru Planlayın

Tüketiciler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre okuma eğilimi üstten başlayacak soldan sağa doğru gidiyor. Bu nedenle Roll Up Baskı için yapacağınız tasarımda içeriklerinizi soldan sağa doğru planlamanız mesajınızı doğru şekilde tüketiciye ulaştırma noktasında size fayda sağlayacaktır. Tasarım içerisine dâhil edeceğiniz bilgileri seçerken en önemli ve çapıcı bilgileri seçerek gereksiz bilgi vermekten kaçınmalısınız.

3. Seçtiğiniz Görseller Yüksek Çözünürlükte Olmalı

Roll Up üzerinde kullanacağınız görseller mesajınızı müşterilerinize aktarmanızda kritik öneme sahiptir. Özellikle tasarım içerisinde kullanacağınız ürün görsellerinin müşterilerinizi cezbedecek şekilde çekildiğine emin olun. Özellikle işinizle alakalı ikon veya resimler kullanacaksanız bunların çözünürlüklerinin Roll Up üzerindeki büyüklüğü için uygun çözünürlükte olmasına özen gösterin, aksi takdirde firmanız ile ilgili olumsuz bir algı oluşabilir.

4. Renkleri Özenle Seçin

İnsanların dikkatini çekmeniz için Roll Up Baskı üzerinde yapacağınız renk seçimleri önemlidir. Tasarımınızda canlı renklerin seçimi müşterilerinizin dikkatini çekecek ve mesajınızı okumalarını sağlayacaktır. Renk seçimi yaparken marka ve logo renklerinize de sadık kalmalı, genel tasarım içerisinde renklerin bütünlüğünü sağlamalısınız. Tasarımınızı yaptıktan sonra alabildiğiniz kadar farklı görüş alarak doğru yolda olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

5. İletişim Bilgilerinizi Eklemeyi Unutmayın

Özellikle sergi ve fuarlarda insanlar her standa uğrayarak bilgi alma yoluna gitmezler. Bu nedenle insanlara size ulaşabilecekleri kanalların bilgisini vermeyi ihmal etmeyin. Web sitenizi, iletişim numaranızı ve e-posta adresinizi (veya en azından bunlardan birini) mutlaka ekleyin. Twitter, Facebook ve LinkedIn gibi şirketinizin sosyal medya hesapları tasarıma eklenerek müşterilere sizinle iletişime geçmek için başka bir kanal sağlamak için kullanılabilir. İletişim bilgileri konum olarak en alt tarafta konumlandırılabilir ancak okunması ve bulunması kolay bir şekilde tasarlanmalıdır.

Bir Roll Up Banner Baskı, bir sonraki sergi ve fuarınızda ürününüzün veya hizmetinizin öne çıkmasına gerçekten yardımcı olabilir, ancak tasarımın temellerini doğru şekilde uygulamanız önemlidir. Bu yazımızla sizlere tasarımlarınızda başarıya ulaşmanız için gerekli olan birkaç bilgiyi sizlerle paylaştık. Amacımız size değer katabilecek bilgileri sizlere sunmak. Eğer bunun gibi size fayda sağlayacak yazılarımızla ilgili sizleri bilgilendirmemizi isterseniz mail listemize abone olabilirsiniz.