2017 Grafik Tasarım Trendleri

2017'ye girerken aldığınız kararlar arasında “daha iyi bir grafik tasarımcı olmak” varsa, bu yazı tam size göre. Çünkü yeni yılın öne çıkan grafik tasarım trendleri hakkında bilgi sahibi olmazsanız, “iyi tasarımcı olma” dileğinizi bir sonraki yıla ertelemek zorunda kalabilirsiniz. O zaman vakit kaybetmeden bu sene tasarım dünyasında hangi rüzgarlar esecek konusuna gelin birlikte kısaca göz atalım.

Modernize Edilmiş Retro Her Yerde

Retro yazı biçimlerine modern renk paletleri ve efekt uygulamaları ile oluşturulan ve2016 yılında yükselen modern retro tasarım trendi, ambalajlarda, web tasarımlarında ve logolarda sıkça boy gösterdi. 2017 yılında da bu trendin bitmeyeceğini söylemek mümkün. “Retro Nouveau” trendinden farklı olarak, modern retro tarzında yıl sınırlaması olmadan geçmişin herhangi bir döneminde göze çarpan bir grafik ögeyi alıp sadeleştirerek günümüze uyarlayabilirsiniz.

2017 grafik tasarım trendleri

Minimalizm Maksimum Yükselişte

Yirminci yüzyılın ilk yarısında başlayan minimalizm akımı, günümüzde de en az o günlerde olduğu gibi popülerliğini sürdürüyor. Sadelik ve fonksiyonelliğin ön planda olduğu ve “az çoktur” felsefesini benimseyen minimalizm, 2017 yılının grafik tasarım trendleri arasında da özgün yerini koruyacak diye öngörülüyor. Özetle tasarımcılar, bembeyaz Google sayfasından ilham almaya bu yıl da devam ediyor.

2017 grafik tasarım trendleri

 

Büyülü Gerçekçilik ile Sınırları Zorlayın

Gerçek ve fantastiğin, alışılmış ile alışılmamışın bir arada kullanıldığı, ironilerin havada uçuştuğu, görenleri şaşkına çeviren büyülü gerçekçilik unsurları, 2017'de grafik tasarımcıların hayal sınırlarını zorlayacak gibi görünüyor. Büyülü fotoğrafları tasarımlarınızda rahatça kullanarak hayal gücünüzün en uç noktalarında özgürce gezinirken, yılın trendlerinden de uzaklaşmamış olacaksınız. Grafik posterler, sosyal medya içerikleri, etkinlik afişleri gibi online matbaalarda bastırabileceğiniz çalışmalarınızda, mistik dünyanın ilham verici unsurlarından yararlanabilir, eskitilmiş dokular ekleyerek tasarımlarınızı daha da ilginç kılabilirsiniz.

2017 grafik tasarım trendleri

2017 GIF'siz Olmaz!

Metin olmadan duyguları ifade etmeye oldukça yardımcı olan GIF'ler, 2017 yılı grafik tasarım trendleri arasında elbette kendilerine yer buluyor. Yüklenme süreleri ve veri kullanımları aza indirgenerek kullanıldıklarında, GIF'ler video veya fotoğraflardan daha etkili sonuç verebiliyor. Çalıştırmak için özel yazılım gerektirmeyen ve kolayca üretilebilen GIF'ler, 2017'de çok yönlü olarak kullanılabilecek. Tasarımcılar, modern pazarlamanın en büyük problemlerinden biri olan “zaman” sorunununa GIF kullanarak pratik ve basit çözümler üretebilecekler. Pazarlama dünyası ve reklamcılar tüketicilerin dikkatini hızlı bir şekilde çekmeye çalışırken, GIF'ler bu amaca hizmet etmeye 2017'de daha yoğun olarak devam edecekler.

Koyu Tipografi ile Odaklanmak

Okuyucuların gittikçe azalan dikkatlerini toplamak için 2017 yılında da koyu tipografiler grafik tasarımcıların imdadına yetişiyor. Büyük, koyu ve cesur fontlar kullanarak okuyucuların bakışlarını bu yıl da yakalayabilirsiniz. Metni ön planda ve ortalayarak tasarlanan grafikler, özellikle sosyal medya içeriklerinde kullanılmaya bu yıl da devam edecek. Çünkü sosyal medya kullanıcılarının içeriği anlamak için harcadıkları zaman her geçen gün daha da azalıyor. Bu durumda grafik tasarımcılara ise olabildiğince büyük, koyu, vurgulu ve cesur fontlar kullanarak sosyal medya kullanıcılarının dikkatlerini çekmek kalıyor. Bunun yanı sıra yüksek çözünürlüklü mobil ekranların yaygınlaşması da bold fontlara olan ihtiyacı artırıyor. Özellikle uzun içeriklerde ve infografik paylaşımlarda bold yazıları ilginç renklerle kullanmaktan 2017 yılında hiç çekinmeyin.

2017 grafik tasarım trendleri