Emlakçılar İçin Matbaa ve Baskı Ürünlerini Kullanma Rehberi

Ticaret hayatının her alanında iletişim önemli. Fakat bazı sektörde bu önem daha çok artıyor. Emlak sektöründe, iletişime geçmek, duyurmak, alternatif sunmak mesleğin hamurunda olan şeyler. Evet, internet diye bir şey var ve oradan herkese ulaşılabiliyorsunuz. Herkese mi? Aslında birçok kişi geleneksel baskı pazarlama ürünlerine ilgi duyuyor. Yani emlakçıların müşterilerine ulaşma yolu sadece teknoloji değil. Eğer bir emlakçıysanız ve müşteri trafiğini arttırmak istiyorsanız olmazsa olmaz baskı malzemelerine de şans vermeniz gerekiyor.

Broşürler

Broşür tanıtımı İspanyol paça pantolon gibi her dönemde yer bulan, vazgeçilmez bir tanıtım aracı. Broşürlerin en işe yaradığı mesleklerden biri de emlakçılık. Matbaa ve baskı teknikleri arasında herkes tarafından kabul edip sevilen broşürlerde, açıklayıcı metinler ve görseller öne çıkıyor. Broşür tasarımlarında emlakçılar, hap bilgileri, portföy tanıtımlarını, iletişim adreslerini ve tanıtıcı görselleri tek bir yerde toplayıp müşterilerine sunuyor. Yani müşterilerinin aramasını beklemeden, müşteriye kendini tanıtma fırsatı veriyor.

Afiş Baskı

Broşürler kadar etkili olan portföy tanıtım araçlarından biri de afiş baskılar. Emlak sektörü, dikkat çeken bir tasarım ve sloganla, onlar sayesinde hedef kitleye göz kırpıyor. Afişlerin önemi, hem iç hem de dış mekanda uzun süre kullanılabiliyor olmalarından kaynaklanıyor. Bunun için hedef kitlenin uğradığı yerlerde bu afiş tasarımlarını değerlendirmek akıllıca bir tanıtım faaliyeti olabilir.

Brandalar

"Ben buradayım!" diyen bir diğer tanıtım aracı da branda baskı. İşletmenin adını duyurmak, önemli bir portföyü tanıtmak yavda satılık, kiralık ilanlar için brandalar, emlakçıların en çok tercih ettikleri baskı ürünlerinden. İşletme girişlerinde, cadde, sokak ve duvarlarda, genelde büyük boyutta tasarlanan brandalar, potansiyel müşteride kalıcı bir etki bırakmakta usta!

Kartvizitler

Kartvizitin önemini tartışmayacağız. Çünkü bazı şeyler tartışılmayacak kadar kabul edilmeli. Tıpkı kartvizit baskı gibi. İş ortamında tanıştığınız ve “İletişime geçsem ne güzel.” olur dediğiniz her insana kartvizit verebilirsiniz. Bu açık açık ulaş, çalışalım anlamına gelir. Tanışmalar hep iş ortamında olacak değil tabii. Hiç beklenmeyen bir anda bir emlak acentesinin hizmetlerinden faydalanmak isteyen insanlara rastlanabilir. Bunun farkında olan emlakçılar kartvizitin önemini ezbere bilir.

İşaret Levhaları

Sokaktan geçip giden insanlara, “Merhaba, burada emlakçı var ve size yardımcı olabilir.” Deme imkanını sağlayan işaret levhaları, dikkat çekmeye yarar. Dükkânın camlarına yapıştırılan emlak işaretleri, portföyler ya da kurum hakkında önemli bilgiler içerebilir. Yani bu işaretler için, insanları daha fazla bilgi almaya ikna eden bir pazarlama ekranının en sıkı elemanları diyebiliriz.

Kartpostallar

Tıpkı broşürler gibi kartpostallar da müşteriye gitmenin etkili yollarından birdir. Özel kartpostal tasarımlarını müşterinin adresine göndererek dikkat çekmek, başarılı bir pazarlama yöntemi. Emlakçılar, kendilerini ve portföylerini tanıtacak kartpostal baskıları yapıp, müşterinin adresine posta yoluyla gönderilebilir.

Kapı Askıları

Kapı askıları, emlakçılar için etkili bir pazarlama aracı. Özel kapı askısı baskıları ile iş bilgileri, mülk ayrıntıları ve portföy fotoğrafları gösterilebilir. Bunun için kapı askıları yeterli alana sahip. Yeter ki kapı askısı tasarımı akıllıca yapılsın.

Sunum Klasörleri (Cepli Dosya)

Potansiyel müşterilerle görüştükten sonra onlara verilen tüm bilgiler, sözleşme kopyaları, el ilanı, şirket tanıtım broşürü gibi baskı malzemelerini bir arada bulundurmak akıllıca bir iş. Şirket logosunun üzerinde bulunduğu bu dosyalar, kurumsal kimlik imajını da sağlama alır. Cepli dosyalar emlakçılara bu konuda yardımcı olur. Tüm emlak pazarlama malzemeleri neden özel sunum klasörleri ile tek bir yerde toplanmasın?