Küçük İşletmeler İçin Bütçe Dostu Pazarlama Fikirleri

İşletmenizi tanıtmak, müşteri sadakatini oluşturmak ve çeşitli pazarlama faaliyetlerini yürütmek için yüksek bir bütçeye sahip olmadan da uygulayabileceğiniz birçok strateji var. Bu yazımızda küçük işletmeler için düşük bütçe ile yapılabilecek birkaç pazarlama fikrini sıraladık.

Sosyal Medya 

Instagram, Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal medya kanallarını kullanarak markanızı geniş bir hedef kitlesine duyurabilirsiniz. Markanıza ya da işletmenize uygun görselleri, yazıları ya da videoları ücretsiz uygulamaları kullanarak hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda küçük bütçeler ayırarak sosyal medya platformlarında reklam verebilirsiniz. 

Sosyal medyada içerik oluştururken içeriklerinizi hedef kitlenizi düşünerek oluşturmanız çok önemlidir. Sadece kendi beğenilerinizi düşünmek ya da son dönemde moda olan içerikleri yapmak öne çıkmanıza yardımcı olmaz. İçeriklerinizi sunmanın en iyi yollarını bulmak için farklı formatları denemek ve neyin işe yaradığını görmek gerekir. İşe yarayan yolları bulana kadar denemeye devam edin.

Sosyal medya

E-posta Bülteni

Bir e-posta bülteni oluşturun ve müşterilerinizden topladığınız e-posta adresleriyle küçük işletmenizle ilgili güncellemeleri, kampanyaları paylaşın. Aynı zamanda blog ve  yeni video içeriklerini gönderebilirsiniz. Müşterilerinizi, abonelere özel indirimlerden haberdar olmak ve faydalanmak için bülteninize üye olmaya teşvik edin.

Kartvizit

Yanınızda bulundurmanız gereken eşyalardan biri kesinlikle kartvizitinizdir. Potansiyel bir partner ile ne zaman karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Kartvizitinize iletişim bilgilerinizi ve sosyal medya hesaplarınızı eklediğinizden emin olun. bidolubaski.com’un uygun fiyatlı ve birbirinden farklı kağıt seçenekleriyle sunduğu kartvizit modellerine hemen göz atın.

Promosyon Ürünleri

Marka bilinirliğini artırmak ve müşterilerin memnuniyetini sağlamak için markanıza ait tasarımların olduğu pek çok promosyon ürünü yaptırabilirsiniz. Bez çanta, tişört, kupa gibi ürünlere markanızın logosunu bastırıp müşterilerinizin çeşitli alanlarda bu ürünleri kullanmasını sağlayabilirsiniz. Bidolubaskı’nın sunduğu promosyon ürünlerine hemen buradan göz atın!

promosyon ürünleri

Araç Kaplama

İşletmeniz için bir aracınız varsa, üzerinde logonuzun ve iletişim bilgilerinizin olması dikkat çekici olacaktır. İlk etapta pahalı bir yatırım gibi gelse de uzun vadede harcamalarınızın size iyi bir geri dönüşü olacaktır.

Numune Kutusu

Yaptığınız işlerin numunelerini insanlara dağıtıyor musunuz? Numune kutusu, potansiyel müşterilerinizin şirketiniz hakkında fikir edinmesini sağlar ve onlara ne sunduğunuzu görme şansı verir.  

Sadakat Programları

Müşterilerinizin sadakat programlarıyla geri gelmelerini sağlayabilirsiniz. İster beş alışverişten sonra ücretsiz bir hediye ister özel günlerde bir indirim kodu olsun, sadakat programları müşteri ve marka arasında iletişimin sürdürülmesini sağlar.